Kreemine, toitaineterikas ja roosa peedirisoto
Kui sa ei ole ubadega veel parim sõber, siis on hea idee need koos taimse koorega blenderis kreemiks teha. Nii ei saa sina ja su pereliikmed arugi, et toidus on peidus valgu-ja kiudaineterikkad oad.
Proovi kindlasti koos laimiga!
Vaja läheb:
1,5 klaasi risotto riisi
1 sibul
2 küüslaugu küünt
2 tl soola
Pipart
350 g riivitud aurutatud peeti (Rimi)
200 ml taimset koort
Pool purki cannellini ube (Rimi)
2 spl maitsepärmi
1 laim
Prae sibul ja küüslauk kergelt õlis ning
lisa sool ja pipar. Lisa risottoriis ja prae
minut ning lisa 1,5 klaasi vett. Keeda
tasasel tulel ja hakka vett järjest
vähehaaval juurde lisama. Keeda ja lisa
vett nii kaua, kuni risotto on pehme.
Minul kulus umbes 5 klaasi vett ja pool
tundi.
Samal ajal kui riis keeb,
blenderda taimne koor, pestud ja
kurnatud oad ning maitsepärm. Lisa
kooresegu ja riivitud peet risottole ning
sega ja kuumuta veel umbes 5 minutit.
Lisa vajadusel veel soola ja pipart.
Serveeri laimisektoriga. Laim toob välja
peedi mônusa maitse.
Comments