Suitsused vorstikesed sobivad hästi jõululauale koos praekapsa, juurviljade ja kastmega. Suitustatud pipar on retsepti juures oluline koostisosa, mis annabki vorstikestele jõuluse maitse. Pipra asemel võid kasutada ka muus vormis suitsu maitse andjat, nagu näiteks veidi vedelat suitsuekstrakti.
8 vorsti jaoks vajad:
1/2 dl toortatart
1/2 dl täistera kaerahelbeid
2 spl linaseemneid
50 g šampinjone
1/3 tl suitsupaprikapulbrit
1/3 tl küüslaugupulbrit
1/2 tl soola
125 g kidney ube
Õli praadimiseks
Pese ja keeda toortatar soolaga maitsestatud vees pehmeks.
Purusta köögikombainis või blenderis kaerahelbed ja linaseemned ning vala suuremasse kaussi ootama. Seejärel purusta köögikombainis ka šampinjonid või haki käsitsi hästi peeneks. Lisa ka šampinjonid kaerahelveste ja linaseemnete sekka kaussi. Nüüd pese, kurna ning purusta kahvliga kidney oad ning lisa ka need kaussi koos maitseainetega.
Sega kõik ühtlaseks seguks ning vormi umbes 1,5 cm läbimõõduga vorstid. Kui vorstid jäävad liiga vedelad ning ei taha hästi kokku hakata, lisa veel veidi kaerajahu.
Prae vorstid keskmisel kuumusel, aegajalt keerates, umbes 5 minutit. Serveeri soojalt.
Comments