Mahlased baklažaanirullid, mis on täidetud tomatise tofuga ning kaetud taimse mozzarella stiilis juustuga.
Kogus 6-8 portsjonit (umbes 16 rulli)
Vaja läheb:
900 g baklažaani (2 suuremat)
1/4 tl soola
Õli pintseldamiseks
Sisu:
Õli praadimiseks
2 küüslauguküünt
1 suur porgand
1 tl himaalaja soola
1 tl kuivatatud ürdisegu
200 g tofut
200 ml tomatipastat
Baklažaanirullide peale:
300 ml tomatipastat (100 ml vormi põhja + 200 ml rullide peale)
Pane ahi 190 kraadi juurde soojenema.
Pese baklažaanid ning viiluta pikkupidi veidi õhemaks kui 1 cm paksusteks viiludeks. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning puista peale veidi soola ja pintselda õliga. Korda ka teiselt poolt. Küpseta ahjus 25 minutit.
Nüüd valmista sisu. Selleks haki küüslauk peeneks ning koori ja riivi porgand. Soojenda pannil õli, prae kergelt küüslauk ja lisa ka riivitud porgand. Prae madalal kuumusel pidevalt segades umbes 5 minutit. Nüüd lisa sool ja üridisegu ning sega.
Pudista tofuplokk näppude vahel peeneks puruks ja lisa pannile porgandi hulka. Lisa ka 200 ml tomatipastat, sega ja hauta veel 5 minutit.
Kui ahjus küpsetatud baklažaan on jahtunud, saad hakata nendest rulle tegema. Selleks vala küpsetusvormi põhja 100 ml tomatipastat ning aja ühtlaselt laiali. Seejärel võta baklažaaniviil ning aseta selle laiemale osale 1-1,5 spl sisu ja keera ettevaatlikult rulli. Aseta baklažaanirullid ahjuvormis üksteise kõrvale.
Viimaks kata rullid veel 200 ml tomatipastaga ning puista üle taimse mozzarellaga.
Küpseta ahjus 20 minutit ning serveeri.
Retsept valmis koostöös Violife Eestiga.
コメント